הרבה פעמים פעולת קידום האתרים באינטרנט מתייחסת לצדדים טכניים בלבד. כל אחד מהם הוא בהחלט חשוב, אבל הם לעתים גורמים לנו להחטיא את המטרה. מיקוד אך ורק בגורמים הטכניים וב-SEO טכני מדי, הולך ומאבד מחשיבותו בעולם של רובוטים ואוטומציה. חשיבותה של האותנטיות ויצירה מקורית של תוכן הולכת ועולה ועוד תעלה.
מנוע החיפוש של גוגל, בעידן השימוש האינטנסיבי ב-AI וכלי AI כדוגמת GPT, הולך יותר ויותר לעולמות ההבנה. אם בעבר גוגל היה משתמש באלגוריתם שהיה טכני, כיום הוא מסוגל להבין בפועל את מה שכתבתם. בהתאם לפרשנות ולהבנה של תוכן הטקסט, ככה הוא הולך לדרג אתכם.
למה אנחנו חייבים שהתוכן שלנו יהיה מחדש כדי שהאתר שלנו יתקדם במנועי החיפוש?
- גוגל יעדיף להציג תוכן שאינו משוכפל ברמת הרעיון והתובנות שלו
- ערך מוסף גבוה ומחדש בתוכן מראה את הידע והרמה המקצועית והוא שיקוף של אותנטיות
- בעידן Chat GPT כמות התוכן המשוכפל באתרים תלך ותעלה ואלה שמשתמשים במנוע הזה יפגעו
כיצד נבחר את הנושאים לכתיבה כדי לייצר תוכן מחדש?
בעיקר סיעור מוחות פנימי וחשיבה סקלטיבית על כל מאמר חדש שייכתב, כך גם חשובה הבחירה במילות מפתח לקידום האתר.
לצערנו, את זה לא יוכל לבצע עורך תוכן שהעסק ישכור, היות ואיש התוכן החיצוני, אינו מכיר את הנושא ברמה מקצועית מספיק טובה כמותכם. יצרן תוכן חיצוני יוכל לכל הפחות, יידרש להכיר אתכם לעומק ואת הנושא המקצועי לעומק. אבל יש לכך פתרונות. כותב התוכן יוכל לראיין אתכם באופן אישי, בדרך למשרד או בחזור וכך להפיק תוכן מחדש ומעניין לקהל היעד.
כאן לא נגמרת העבודה, עליכם לוודא שאיש התוכן שמעלה את המאמרים לאתר, ידאג לקישורים פנימיים למאמרים קיימים וקשורים. ללא קישורים אל התוכן החדש וממנו, האתר שלכם יתקשה להתקדם במנועי החיפוש. תסיימו את עבודת התוכן, לאחר שתמצאו גם 2 מאמרים חיצוניים או יותר שיוכלו לקשר למאמר החדש שסיימתם זה עתה.
האם יש בכלל חשיבות לתוכן מקצועי ומחדש? למה שלא אחזור על מאמרים שכתבו המתחרים?
במידה והם נושאי ליבה מהותיים, תוכלו לחזור על מאמרים שכתבו המתחרים שלכם. יחד עם זאת, יהיה מאתגר עבורכם לדחוק אותם מתוצאות החיפוש בגוגל.
ככל שתבחרו יותר ויותר בנושאי נישה, אבל כאלה שבהם יש לכם ערך מוסף וידע לעומת אחרים, ככה בסופו של דבר אותם מאמרים יביאו לפניות של לקוחות.
מאמר מחדש ונכון לאתר שלכם, מתחיל מבעיה או צורך שהתעורר אצל לקוח. צורך כזה שאתם ידעתם לפתור, ראשית ימתג אתכם ככאלה שיודעים לתת מענק. שנית, מרבית הבעיות הללו, הן כאלה שעלו אצל מספר אנשים בעבר. ככל שתכתבו את דרך הפתרון והסוגיה בעצמכם, ככה תייצרו תוכן שונה בנוף המאמרים המשוכפלים שיש באינטרנט למכביר.
כיצד עוד להביא חדשנות תוכן שתקדם את האתר שלכם?
עדיף שתשאבו השראה ממאמרים שנכתבו בחו"ל, באנגלית, על פני שכתוב או לקיחת רעיונות ממאמרים שראיתם באינטרנט.
כמות התכנים והמאמרים שעדיין לא נכתבו בעברית וקיימת באנגלית, גדולה מכמות המאמרים הרלוונטיים הקיימים בעברית. המתמטיקה היא פשוטה ותישאר בהטייה הזו, כנראה לנצח. מרבית התוכן ברחבי העולם נכתב בשפה האנגלית ואינו זמין בעברית. תחשבו על עצמכם ככה, ככאלה שמנגישים את התוכן.
אפשרות נוספת וחשובה היא להשתדל במאמרים שלכם, להביא כמה שיותר תוכן רלוונטי למועד הכתיבה. הדרך לאפשר לגוגל להבין שהתוכן שלכם מחדש ונכתב לאחרונה היא לתת דוגמאות לאירועים שהתרחשו ממש סמוך למועד הכתיבה, עם ציון השנה הרלוונטית.