כיצד להגביר את האמינות של האתר שלכם מול מנועי החיפוש?

איך לעלות את מדד האמון שגוגל נותן לאתרכם? מדד האמון הוא הפקטור העיקרי באלוגריתם של גוגל לפיו נקבע דרוג אתרכם.

קידום אתרים תכליתו לעלות את האמון שגוגל נותן באתר מסויים. קיימים אתרים שידורגו גבוה בכל תוכן שהם יוסיפו לאתר האינטרנט שלהם, גם ללא אופטימיזציה של הדף. זאת בזכות מדד האמון. מדד אמון גבוה הוא קריטי אם אתם רוצים שאתרכם יקבל דרוגים גבוהים בגוגל.

תמונה של שהם לוי

שהם לוי

איש יחסי ציבור ושיווק בדיגיטל. הבעלים של חברת קריאייטיביטי פי אר המספקת שירותי יחסי ציבור ושיווק למותגים בעולמות המשפט, פיננסים וכלכלה. מנחה פודקאסט ציפור פיננסית.
שהם לוי הוא הבעלים של חברת קריאייטיביטי פי אר אשר מתמחה ביחסי ציבור ושיווק בדיגיטל. שהם, אשר החל את דרכו כעיתונאי ועורך ב"כלכליסט", הינו בעל 15 שנים ניסיון בתחום. הוא בעל תואר ראשון בכלכלה בהצטיינות ותואר שני במנהל עסקים, שניהם מהמסלול האקדמי של המכללה למנהל, שם שימש כמתרגל ומרצה במשך עשור. היתרון שהוא מביא הוא לא רק הבנה בשיווק דיגיטלי, אלא הבנה עסקית עמוקה במיוחד בעולמות B2B, טכנולוגיה, שוק ההון, השקעות נדל"ן והשקעות אלטרנטיביות. שהם הפך בשנים האחרונות לאחד המומחים המרכזיים בישראל בהפקת ושיווק פודקאסטים לחברות ויחידים, כאמצעי להגדלת הפעילות העסקית ובניית מותג.

אם אתם רוצים לשווק את העסק שלכם בדיגיטל, לקבל לידים ולהגדיל את נפח העבודה, צרו קשר ונבצע שיחת ייעוץ.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

כיצד להגביר את האמינות של האתר שלכם מול מנועי החיפוש?

איך לעלות את מדד האמון שגוגל נותן לאתרכם? מדד האמון הוא הפקטור העיקרי באלוגריתם של גוגל לפיו נקבע דרוג אתרכם.

קידום אתרים תכליתו לעלות את האמון שגוגל נותן באתר מסויים. קיימים אתרים שידורגו גבוה בכל תוכן שהם יוסיפו לאתר האינטרנט שלהם, גם ללא אופטימיזציה של הדף. זאת בזכות מדד האמון. מדד אמון גבוה הוא קריטי אם אתם רוצים שאתרכם יקבל דרוגים גבוהים בגוגל.

הסיבה לכך שמספר אתרים מצליחים יותר מהאחרים היא בעיקר אודות למדד האמון. קיימים אתרים שהצליחו להשיג מדד אמון גבוה מגוגל ובכך זכו לדרוג גבוה יותר.

גוגל לא מעוניינים שאתרי ספאם יופיעו בתוצאות החיפוש שלהם. מסיבה זאת, חשוב להראות לגוגל שאתרכם הוא אמיתי, בעל תוכן מקורי, תורם מידע לגולשים, אינו אתר ספאם ומתכוון עוד להרבה זמן.

אז מה ניתן לעשות על-מנת לעלות את מדד האמון של אתרכם בגוגל?

תמונות ייחודיות ומקוריות – וכמה שיותר תמונות של בני אדם

מאחר וכל יום עולים למנוע החיפוש של גוגל אינסוף עמודים ולא מעט אתרים חדשים. התחרות רק הולכת ועולה. גוגל צריך לשפוט איזה אתרים להציע גבוה יותר במנוע החיפוש.

ככל שתשתמשו ביותר תמונות של בני אדם אנושיים באתר שלכם, ועדיף תמונות ייחודיות שיש רק לכם והן אינן מופיעות באתרים אחרים, ככה גוגל יאמין כי האתר שלכם הוא אתר שמייצג ארגון, אנשים או בני אנוש.

חיבור כל הנכסים הדיגיטליים שלכם אל האתר באמצעות SEO YOAST

השלב הראשון הוא לבנות כמה שיותר נכסים דיגיטליים הזהים לשם האתר שלכם. השלב השני הוא לדאוג שהנכסים הדיגיטליים שלכם ידברו "אחד עם השני". כלומר, כשאתם מקימים כרטיס עסק בגוגל, חשוב מאוד להכניס בו אתר כתובת האתר שלכם. בדרך שבה אתם מגדירים בכל נכס דיגיטלי ובמיוחד בכרטיס גוגל מהו האתר של העסק, גוגל מבין טוב יותר כי מדובר בעסק אמיתי ולא "באתר לידים"

כמות הסרטונים שיחוברו מערוץ היוטיוב שהקמתם – תגביר את האמינות בעיני גוגל

ככל שתחברו אל האתר שלכם יותר סרטונים שבהם רואים אתכם מדברים או מרצים, כך רמת האמון של גוגל באתר שלכם תלך ותעלה. ככל שיוזכר בכיתובי הסרטונים ביוטיוב קשר לאתר ולמותג, כך גוגל יבין טוב יותר שאתם האנשים שיצרו את הסרטונים האלה.

חשוב להזכיר שחיזוק האמון והאמינות באמצעות סרטונים, מתבצע כאשר מעלים כמה וכמה סרטונים, במספר רב של מקומות באתר ולא באופן חד פעמי. 

עוד כמה דברים שאתם יכולים על-מנת לעלות את מדד האמון של אתרכם:

1. ותק הדומיין חשוב לגוגל – כאשר אתם פותחים עסק אינטרנטי חדש, כדאי שתשקלו לרכוש דומיין ותיק שמתאים לעסק שלכם ופנוי לרישום. דומיינים ותיקים עם סיומת co.il קצת יותר קשה למצוא מדומין ותיק עם סיומת COM או ORG . קיימים מספר אתרים בעברית שמציעים דומיינים ותיקים למכירה: לדוגמא בעברית DMARKT.באנגלית Godaddy

2. אם אתם רוכשים בכל זאת דומיין חדש, רכשו אותו לשנתיים לפחות (רצוי ליותר). בכך תראו לגוגל את רצינותכם.

3. בדקו את רשומות ה- WHOIS וודאו שפרטי יצירת הקשר נכונים ותקינים.

4. את תשתמשו בסיומות אקזוטיות כגון: cc. אם אתם בארצות הברית בחרו COM אם אתר בישראל בחרו co.il. אם קהל היעד במדינה אחרת בחרו את הסיומת המתאימה לאותה מדינה.

5. את תשתמשו ביותר מידי מקפים בשם הדומין. נסו לבחור דומיין קצר יחסית ולא כזהword1-word2-word3-word4

6. בנו את התוכן כך שבקלות ניתן יהיה להגיע אליו.

7. רשמו כתובת מלאה של העסק שלכם, לא רק מייל. ככל שתכתבו יותר אינפורמציה על החברה שלכם כך יחשב האתר יותר כעסק אמיתי.

8. כדאי להוסיף לאתר תנאי שימוש ולקשר ממפת האתר.

9. כמובן לא להשתמש בדפי שער או טכניקות ספאם אחרות. דפי שער מצביעים בדרך כלל על איכות נמוכה של אתר.

10. אם זה אפשרי שמרו שקוד האתר יהיה קטן מ kb100 כך שגוגל יוכל לסרוק אותו בקלות.

11. עדכנו את האתר מידי פעם על מנת שגוגל יראה שמדובר באתר חי.

12. אל תשתתפו במערכות החלפת קישורים אוטומטיות. אם אתרכם מקבל 500 קישורים ביום זה יראה לא טבעי לגוגל.

13. הקישורים לאתרכם צריכים לכלול את מילות המפתח המקודמות, אך לא כולם צריכים לכלול בדיוק את אותן מילות מפתח. גוונו במילות המפתח בדרך חכמה.

14. אל תשתמשו בקישורים קנויים. גוגל עשוי להעניש את האתר.

צוות המומחים שלנו

שהם לוי

ספיר לוי

נעם מעודה

ליעד שר

עדי טנדלר

לקוחות ממליצים

לפני שאתם עוזבים…

רוצים לדעת איך השגנו ללקוח שלנו כתבות בדה מרקר? צרו קשר לשמוע על מודל העבודה שלנו

לפני שאתם עוזבים… קבלו מאיתנו ללא עלות מדריך איך לשווק את העסק שלכם ברשת בשנת 2025